Teki

Nu blir de liv i luckan!

Kategori: Allmänt

Min älskade syterdotter Amanda bus, kommer hit på onsdag till söndag
Så nu blir de livat förhoppningsvis ska fredrika låna Ella med någon dag så dom kan leka.
Blir bio och massa bad med sen ska vi nog åka till tibro och hälsa på mormor (mamma).
Jaja vi lär ju ha fullt upp ändå

Vatten monster + Ko = Sjöko

Kategori: Allmänt

Fy tusan så varmt det är, helgen har bestått av två saker kalas och bada.
Blir inte så mycket sittandes vid datorn nu då den mesta tiden har spenderats vid vattnet och hundarna älskar det frågar man kiba om han vill åka och bada blir han över lycklig och hoppar o gnäller och grejjar

Dock tolkade vi nog visionen om ko livet fel måste ha varit sjö ko, låter bilderna tala för sig själva..









Till och med ko prickar





Tea & Aiko fick en båt ^^

Underbar dag i gott sällskap


Bomulls Topsen en blivande agility stjärna?

Kategori: Allmänt

Ja vi kom in utan problem,
Tea skötte sig prick fritt som vanligt. När vi kommer till klubben byter hon om till en oerhört lydig bommulls toffs och omgivningen försvinner kvar finns bara matte, det är då det märks vilken oerhört duktig liten stjärna vi har här hemma.

Det vi fick göra var:
Inkallning
Inkallning med störning
Kontakt övning

Dock gick väll intagningen inte helt smärt fritt då Tea blev attackerad helt oprovocerat av en boxer som inte alls gillade henne .
Fick ett bett över rumpan & en boxer hängandes i svansen dock blev det bara ett skrapsår som tur var, Och jag blev livrädd och försökte håva in min lilla tjej och till slut lyckades jag så då började ju givetvis boxern hoppa upp efter oss båda, men efter ett tag fick de övriga fick till slut tag på boxern.
så med en skrikande bichon i famnen kom jag på att inte ömka henne utan sätta ner henne och försöka få henne att glömma det istället så det inte blev negativt. Så ner på backen med Tea och gråten i halsen från chocken och busa upp henne tog en liten stund innan hon slappnade av men sen gick det fin fint. Väldigt obehaglig situation, men fick tips hur jag skall göra om det händer igen.
Och tea fick hälsa på två stycken snälla hundar en tollare och en collie tror jag om jag inte minns fel.

Men kort och gott vi lärde oss något och provet gick oerhört bra

Intagningsprov

Kategori: Tea

"Vi ber att få meddela att vi har reserverat en plats för Dig och Din hund i höstterminens Agility nybörjarkurs. Inträdesprov kommer att hållas den 25 juni klockan 18.30."

Idag är dagen, vi ska på inträdesprov jag och Tea!
Nervöst? ja väldigt dock vet jag att tea har bra kontakt men är väldigt nervös ändå men förhoppningsvis kommer tea visa sig från sin bästa sida som hon brukar göra mesta dels av tiden, hon är så duktig mitt lilla moln.
Dock vet vi ju ej om matte kommer sköta sig från sin bästa sida eller om nerverna tar över.

Dagen till ära har iaf Tea blivit ny friserad, väldigt behövligt en hel bajspåse av bort klippt päls blev det.
Inte lätt med all päls i denna värmen så fick bli en sommar klippning. struntar i om det inte är så bichon likt huvudsaken är att Tea mår bra och jag tror hon mår mycke bättre i värmen med kort päls.

Så vid fyra iaf kommer min snälla moder hit för att skjutssa oss, vi ska stanna till i götene och hälsa på moster rigmor med och då är det bäst att det finns tid för dom två systrarna kan prata i evigheter.
Får se om jag hittar en hundvakt till Kiba då jag tror han får det bättre här än flänga runt med oss Tea har ju tyvärr inget val, sen blir hon ju inte lika stressad som kiba heller :)


Ny friserad dagen till ära.


Tea


Jag & Tea så fina så.


Fina Kiba

En Ko?

Kategori: Kiba


Kiba har fått en vision om att konvertera till ko, för dom e heliga djur så jag har försökt förklara att kiba är helig ändå
och matte är väldigt rädd för kossor så jag vill gärna ha min fina lagotto kvar.
Men nej då kiba har helt enkelt insett sitt kall att bli en ko så till mitt stora förtret äter han glatt vidare på gräset och jag lämnas kvar med ett mål att få ur den här dumma "visionen" ur min kossas huvud innan sommarens slut!

inlägg från juni 2009

Kategori: Allmänt

Midsommar lördag, juni 20th, 2009
Midsommar firades hos vår vän Cissi i Tibro, och den var hur lyckad som helst hade jätte kul. Det var 13 pers + fyra hundar. Kvällen började med bål och massa prat och sedan vidare till maten som blev grillat med hemmagjord potatis sallad som jag stod och gjorde kl 2 på natten i torsdags :)

Sedan flöt kvällen på med kubb turnering och pratmakarna. Vårat lag hade lätt roligast det var Emma, Beppe, Sebastian, Fredrik, Fredrika & Jag vi hade skit kul, inlevelse nivån var mycket hög Jag fick ordet mammut och den första relaterade saken jag kom på var siba reklamen :P

Sedan gick det vidare med lekar, vi var uppdelade i två lag och fredrika fick vara domare då hennes mage dummade sig. Men hon gjorde ett skit bra jobb som domare :D
Lag 1: Jag, Cissi & Stina
Lag 2: Fredrik, Sebastian & Beppe
Lag 3: Emil, Sofia & Linder

Grenarna var:
* Hoppa säck
* Potatis på sked
 * Irländsk julafton
* Banan mellan benen
* Kasta boll i hink
* Springa ihop med ihop bundna fötter
* Äta kex och vissla (vinnar tekniken var stor mun och nr 2 var hamstra alla kexen sug ur saliven och forma det till halva bullar i kinderna mycket bra)

Haha det var otroligt kul. Även hundarna fick en bra midsommar med snacks och lite kött och massa bus Kiba förälskade sig dock i kubbarna och Aiko snodde en kubb pinne :P Tea tog det mest lugnt och njöt av allt gos och Sigge gav sig på upptäcktsfärd utanför trädgården X-antal ggr.

Resultatet i bilen hem till skara sen blev 3 mycket trötta hundar, två sömtutor o en Beppe + jag och sebb :) Mötte även en grävling lullandes på väg hem från en säkert lika lyckad fest + 4 rådjur som säkert också varit där :) Kiba Sigge Tea Aiko Så härliga hundar.

Baka Dunder Meducin måndag, juni 8th, 2009
Tea kom till mig och blinkade gulligt med båda ögonen förut och sa att när man e sjuk och ligger nära döden (ja hon är en Drama Queen) så borde hennes kära mor baka lite dunder meducin som Karlsson på taket kan, men inte kuckelimuk medicin utan en anpassad för hundar som blir dunder meducin. Så nu har vi spånat internet runt efter ett lämpligt recept och tjo helt plötsligt tjuter hon till över att hon hittat de perfekta receptet. Så nu är det medicin bak i form av hund kex, som gäller. (dock sker inte provsmakning förrn tidigast imorgon. nu är det torsk och ris som gäller dock är detta inget som vi nämnt högt i detta hushållet) (nästa gång blir de roligare former ska införskaffa pepparkaks formar som ser ut som en bichon och en lagotto)

Sjuklingar söndag, juni 7th, 2009
Både Kiba och Tea har ätit något så deras magar har ballat ur helt diare till både höger och vänster, och Tea som har så känslig mage blöder med och kräks. Förra gången slutade det med att Tea fick ligga inne på blå stjärnan i 2 nätter och då visade det på foder känslighet. Så nu går båda två på svält diet i 24h sedan blir det små ris portioner och kokt torsk. Om de inte blir hängiga osv för då åker jag in direkt vet hur snabbt det gick med Tea och lilla Kiba som bara är valpen än. Nej det blir inget chansa här inte. Både tea & kiba kom och drog i mig lite och hosta o beklaga sig om att mamma måste pyssla om när man är så sjuk ja då måste man ha filtar och värme påse på magen. speciellt tea hosta lite extra och ville ta kort så hon kunde visa att det är riktigt synd om henne nu ;) (prinsessan av självömkan de e mitt pälsbeklädda moln till dotter) Så här sjuka är mina hjärtan

inlägg från maj 2009

Kategori: Allmänt

Betongbarn onsdag, maj 13th, 2009
 Nej tack jag vill inte vara ett betong barn för resten av mitt liv, jag vill ha en trädgård jag vill gå ut på sommar morgonen och känna dagg gräs under fötterna. Jag är uppväxt så och det är så jag trivs, jag vill inte bo i en sko kartong i avgaser och betong. Jag vill kunna släppa mina kaniner så de kan få springa i gräset på dagarna och äta så mycket de bara kan innan de försvinner igen och låta dem gräva i snön sen när den byter av gräset, det är så underbart att se vårruset hos en kanin som fått komma ut i det färska vår gräset och gör lycko språng lite titt som tätt. Och inte minst låta hundarna springa fritt och busa utan att hålla koll på vart närmsta hund kan komma eller den sura kärringen som propsar på koppeltvång eller bilen som kan ta mina älsklingar för alltid. NEJ tack jag vill inte va betong barn! jag betalar hellre några tusen extra och avstår bion eller ute kvällen. Bara jag slipper känna mig instängd och vet att mina älsklingar får det bästa.

inlägg från april 2009

Kategori: Allmänt

inlägg från mars 2009

Kategori: Allmänt

Tävling fredag, mars 20th, 2009
Vi är med och tävlar om ett Första Hjälpen Kit på Labbeliv.com Va med ni också :)

Vår vill vi ha! onsdag, mars 4th, 2009
Vi kräver lite vår nu! så tråkigt med bara slask och snö, ska de va snö så skall de vara minus med så den får stanna inte smälta ihop till någon halv blaskig klump som ligger och sörjer sitt korta varmlufts liv! Men idag har det varit riktigt behagligt blåser kallt dock men som sagt vi bor ju i skara.. ;) Hundarna har vår busat idag och Kiba har energi till 1000, tur att valpkursen börjar snart. Om han är som Tea dvs. som efter en valpkurs träning låg o sov som en död ko och inte ens skulle känna av en atombomb det e mammas lilla sessa <3 Vi har även haft trevligt sällskap på kvälls rundan idag med Fredrika, Aiko och Leona :) Aiko den lille stackarn sprang bort sig i mörkret, och det blåste så att när vi ropa kunde han inte lokalisera vart vi var så han började knalla hemåt så käre Sambon fick pila iväg i illfart efter denna lilla svarta korv :P Men allting slutade gott. Han har ärvt Tea´s bästa regntäcke då det är förlitet och det satt som smäck på aiko skit snyggt det är neon orange så hans syns jätte bra då han är svart! må säga att det va ett riktigt kap, skitsnygg vart han :D

Fototriss söndag, mars 1st, 2009
 Bokstav F Flyger fram i snön Flyger (armarna som vingar) Fiskmås som Flyger Här finns fler bidrag till Fototrissen

inlägg från februari 2009

Kategori: Allmänt

Natt rundan måndag, februari 23rd, 2009
Idag gick kvälls(natt) rundan jätte bra Kiba gick så otroligt fint i kopplet , matte är såå stolt. Och Tea som inte gillar andra hunden när hon har koppel på sig skötte sig jätte bra när vi mötte en jack Russel. Sen så kom det även en tax och tea skötte sig utomordentligt även då så är riktigt nöjd perfekt runda, min lilla sessa <3.
snöö = Lyckliga hundar :D

Grattis till vår hjälpande tass! lördag, februari 21st, 2009
 Vi vill rikta ett tack & ett ben till vår hjälpande tass och valpflicka (nanny) Leona som blir hela 4 år idag! HipHip Hurra :D Sen har det även kommit mera snö :D:D och det är inte slut på härligheten än hoppas det kommer massa mer, frågan är bara vem som är gladast jag eller hundarna? :)

Äventyret till öglunda lördag, februari 21st, 2009
Då vi har kommit hem med en smärre chock och vår kamera blev alldeles förskräckt när den fick reda på vart vårat äventyr skulle gå idag så den stannade medgörligt hemma.

Så får ni ett citat ur frikas blogg med länk, så ni där kan fortsätta läsa historien.. "Besök hos de Öglundska trollen Idag gav vi oss iväg för att besöka de Öglundska trollen. Sebastian, Emma, Fredrik, jag och tre av våra kamphundar som vi tog med för att skydda oss från eventuella faror. Vägen upp var fruktansvärd. Den 90 grader branta backen tog knäcken på oss och inte nog med det, en två meter lång fisk med huggtänder försökte slita huvudet på våran minsta kamphund Aiko. Och tur var det väl att det var han, han var så liten att fisken blev förvirrad och missade. Tea, den mellersta men äldsta kamphunden tog tillfället i akt och hoppade upp på fiskens rygg. Fisken försökte hugga henne men..."

Alla Hjärtan <3 fredag, februari 20th, 2009
Dagen började med frukost på sängen från mina underbara, sedan fortsatte det med en blombukett :) och efter dusch och lite sådant så fick jag en hemlig resa, så vi packade ihop oss i bilen och fick med ett “litet” extra hjärta denna dagen nämligen Leona. Resan gick till silverfallen med varmchoklad, baguette och självklart kameran :D Senare när vi kom hem blev det middag , film (jag fick äran att välja film) och massa massa mys! En helt perfekt alla <3 dag!

Förvånad fredag, februari 13th, 2009
Är faktiskt hyfsat förvånad (dock på ett bra sätt) att snön fortfarande ligger kvar :D Under sportlovet tog vi en tur i skogen med Ulle, Jenny, Emelie & Wilda (kibas mamma), Det var jätte trevligt och hundarna var överlyckliga :) man ser verkligen hur lika personligheter dom har & rumpor.

Snö och speedade hundar! måndag, februari 9th, 2009
Nu har det ytterligare en gång fallit snö till marken som kommer resultera i slask och super blöta/skitiga hundar! :roll: Tea är iof en väldigt lycklig varelse när det kommer snö, dock skall det helst vara puder. Kramsnö är ju väldigt kul med men som Bichon kan man bara springa i max 10 sek utan overall sen blir det snarare försök till att paddla sig framåt. Då benen inte längre är små och nätta utan har en omkrets på 20-30 cm.. Men idag var dom iaf väldigt glada det var 0’C och fin mjuk snö som trillade av Bichon benen, och Lagotto ben behöver ju inte bry sig om sådant trams det var väll snarare mer koncentration på att få med sig alla fyra benen som gällde för kiba. Idag hade vi även med kameran så vi fick några fina bilder på hundarna som vi lägger upp längre ner i inlägget! I torsdags blev äntligen vårat besök hos Ulle av Och vilket kärt återseende det blev, till en början var det lite fundersamma blickar om vad det var för någon krullig sak som luktade så gott och försökte fostra honom direkt när han kom innanför grinden. Wilda däremot tog inte miste på att det var hennes “lilla” monster som var tillbaks för ett besök i Gudhem. Hon var på och fostrade på en gång sedan blev det lek och massa (och då menar jag MASSA) spring :lol: Någon som blev väldigt glad mer var såklart Ulle, och kiba tackar inte nej till pussar och gos. Sedan när det var kisse paus för pojken så stod det en förvånad Jennie (tror inte jag är helt ute och cyklar nu vad det gäller namn det är inte min starka sida) iaf när kiba märkte detta så var det pussar hej vilt, så han måste definitivt känt igen henne :) Sedan bestämde vi även att vi skall börja gå skogs promenader och sådant ihop och sedan till hösten blir det ut och leta svamp :) Så det ser vi absolut fram emot! förhoppningsvis kanske redan nästa helg. Juste!! Sedan fick vi ett otroligt kul meddelande från Eva om att det eventuellt blir en valpträff till våren! w000t Hur underbart som helst!!! ska bli så kul och se alla bröder och Ewa igen. Vi har även kommit in på vårens Valpkurs som börjar den 28:e! Nåväl nu får det vara nog med mitt babblande! Och in med mera bilder!

Inlägg från januari 2009

Kategori: Allmänt

Vinterpromenad & Skog tisdag, januari 13th, 2009

I lördags var vi med på klubbens årliga vinterpromenad för första gången.
Då gick vi från klubb stugan till vristulven, blev lite konkande på valpar men sålänge det var kul trippades det på ganska raskt från alla fyrbenta.
När vi kom fram blev det korv grillning och träning av halt underlag (det var is på vristulven) så vi knallade lite på isen och kollade reaktionerna :) Tea tyckte det var hyffsat läskigt men kiba han bara knallade på som vanligt aldrig rädd för något.. Förutom kassar det är mycket läskiga påhitt speciellt röda! huu uscha mig, Igår gick den längre promenaden ner till sebastians (sambon) far för att ta in post, för dom är i egypten och har det gott nu. Hundarna tyckte det var skönt och lite träning blev det med.. Kiba har tydligen fått en förkärlek till min vante då det är ett evigt bärande på den och är det inte en vante så är det en pinne :P Och i helgen hoppas vi på en tripp till gudhem (äntligen) då alla är friska nu, bara ringa och kolla så ulle har tid :) Läste någonstans att hundar har 2 års doftminne så då lär han ju känna igen sitt gammla hem och sin mamma fina Wilda. :tongue1_tb: har visst råkat göra om bloggen ännu en gång men nu är jag nog nöjd

Vickis, Änder & Fota torsdag, januari 8th, 2009
Dagen bestod av att jag & Fredrika tog med hundarna ner till vickis för att vi skulle fota dom. Tea skötte sig självklart bra, men valparna är ju bara valpar trots allt :happy_tb: Kiba var som en Bulldozer och mosade allt i sin väg, och när Aiko väl hamnade i en bra possision så tittade han bort vilket resulterade i att man fick försöka fånga hans uppmärksamhet.. Men när man väl gjorde det kom han springande mot oss jätte glad och ville prata lite På väg hem hittade hundarna änder och resultatet blev: Tea - åhhh skit kul att springa som en idiot och jaga bort dom Aiko - wohoo jaga ankor..(änderna började flaxa) -AHH läskiga änder försvinn Kiba - Jaha här springer väll jag då och låssas förstå varför detta är kul (noll koll och knappt spring hastighet) Bus Kiba Tea Natti Natti :bye_tb:

MyDog 2009 onsdag, januari 7th, 2009
I söndags åkte Jag, Sebastian, Fredrika, Fredrik, Amanda & Ella ner till årets Mydog mässa i härliga Göteborg . Det blev lite smaskigt godis åt mina bebisar: 2 muskler, 4 senor och massa torkad oxlever som tränings godis. Hittade ett gudomligt fint halsband med till kiba tänkte jag men han växer ju så snabbt så det lär vara för litet snart iaf… Tittade förbi i Lagotto montern såklart träffade en 8 månaders vit valp som jag blev jätte kompis med eller hmm jag och min påse med benen i :tongue1_tb: .. Ska iaf bli medlem i Svenska Lagotto Romagoloklubben för det verkade jätte bra. Bilder lägger jag upp imorgon.. måste minska dom lite. Har ej gjort detta då ledigheten har bestått av förkylning och feber :down_tb: Nu blir det utgång sen sängen Godnatt alla Posted in Hundar

2009 lördag, januari 3rd, 2009

Har ändrat om bloggen som kanske syns Nyår gick jätte bra med hundarna vi var i sussis lägenhet med fredrika och fredrik och dom som ville komma fick komma, kändes bättre att hundarna fick en lugn nyår ist för smällare, massa folk & alkohol m.mtycker inte det passar ihop med hundar och framför allt inte valpar. Tea skällde en gång på oväsendet utanför (fyrverkerierna) och kiba han fattade ingenting hehe han hade ju fullt upp med att leka med Aiko vilket var betydligt roligare än att ora sig för fyrverkerier (självklart var husse & matte jätte stolta) Men vi hade jätte trevligt spelade sällskaps spel och åt gott Sen var lill killen (7 kilos klumpen) hos vetrinären i tisdags, kiba var hur cool som hellst han sa inte ett ljud när han fick sprutan,våran duktiga kille! sen var det ju vågen som gällde och han väger hela 7 kilo nu (klump) för två veckor sen vägde han 5 så han snittar ca 1 kilo i veckan Så nu när han fått vaccinationen tänkte vi ta en tur förbi gudhem och hälsa på Ulle så hon får träffa “sin” lilla pojk, Ska bli kul att se honom när han får träffa mamma & “mormor Ulle”. Eva får nöja sig med ögon godis senare här på bloggen Tyvärr blir det ingen bild uppdatering trots att vi har nya jättefina kort på liten, för vi glömde våran kamera hoss sussi och självklart har jag inte lagt över bilderna på hundarna. Men de ska ske så snart som möjligt! God Forsättning alla! ciao

Följ min blogg med bloglovin